Jäsenuutiset

alert
Et ole kirjautunut Oma INFRAan, kirjautumalla näet lisää jäsenuutisia.

Helsingin lähihistoriaa kiertoon – pala palalta

INFRAn jäsen Paupek Oy purkaa Helsingin Hakaniemessä hyödyttömäksi jääneen sillan rakenteet, kun uusi uljas silta avattiin kesäkuun alussa. Purkutyö on osa Kruunusillat-hanketta.

Kuukauden jäsenyrittäjä: ”On huippuhetki, kun työmaa menee nappiin”

INFRA Hämeen jäsenyritys, Maanrakennus Jalo kehittyy haasteellisten työmaiden ja pätevien yhteistyökumppanien kautta.

Perhe on paras

Entisaikoina infrayritys meni isältä pojalle, nyt myös tyttärille. Kaksi itäsuomalaista tytärtä kertoo, miten päätyivät perheyrityksen johtoon.

INFRA Golf pelattiin 6.6. Hämeenlinnassa – ohjelmassa myös keilaturnaus

INFRA Golf 2024 pelattiin Aulanko-Golfin Eversti-kentällä. Viime vuonna lanseeratussa INFRA Kesätapahtumassa ratkottiin myös keilailumestaruus. Kaiken kaikkiaan paikalla oli 55 innokasta osallistujaa.

Kesälaitumet kutsuvat – katso, ketkä ovat paikalla lomakauden aikana!

On taas kesälomien aika. Olemme limittäneet vuosilomamme siten, että jäsenyrittäjät saavat palvelua sitä tarvitessaan.

Kesätyömaani-somekampanja

😎 Kesätyömaani-somekampanja tekee tutuksi rakennusalan monipuolisuutta, merkitystä ja turvallisuutta sekä luo yhteisöllisyyttä alan ammattilaisten kesken. Lähde mukaan somettamaan! 🌞

Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa palkittiin vuoden 2023 parhaat yritykset ja työmaat

Uudellamaalla työturvallisuuskilpailuja on järjestetty jo neljännesvuosisadan ajan. INFRAn MVR-kalibrointitilaisuuden yhteydessä 23.5.2024 palkittiin vuoden 2023 kilpailun voittajat.

Kuukauden jäsenyrittäjä JH Louhinta Oy: Draivina tyytyväiset asiakkaat

INFRA Pohjois-Karjalan jäsenyrittäjän JH Louhinnan intoa alaan pitää yllä vaativat työmaat. Verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa tuo uutta oppia alan haasteisiin.

Infra-alan turvallisuuskilpailut 2024

Kilpailujen tavoitteena on kiinnittää huomiota työturvallisuuden kehittämiseen ja palkita turvallisia työmaita. Kilpailun tarkoitus on myös tehdä tutuksi MVR-mittaria ja turvallisuushavainnointia ja laajentaa niiden käyttöä yhä useammille työmaille. 

INFRA haastaa kaikki jäsenyritykset Toimintakykyinen Suomi -liikuntahaasteeseen

Tiesithän, että omaa ja työntekijöidesi toimintakykyä ylläpitämällä vaikutat työssäjaksamiseen, työuran kestoon, sairauslomien määrään ja kestoon sekä yleiseen hyvinvoinnin kokemukseen? INFRA haluaa auttaa jäseniään lisäämään liikunnan määrä arjessa. Olemme mukana Toimintakykyinen Suomi -haasteessa – olettehan tekin? 

Hae PTL:n kevään stipendiä

Nyt voit hakea Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumin (PTL), Suomen osaston tiealan stipendiä. Stipendi on tarkoitettu tie- ja liikennealan opiskelijoiden opintojen tukemiseen ja alalla jo toimivien nuorten kansainväliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen.

Kuukauden jäsenyrittäjä: Vastuullisuus on keskeinen osa INFRA Pohjoisen jäsenen, Pentti Hämeenaho Oy:n liiketoimintaa

Omistajat, yrityksen johto ja henkilöstö ovat sitoutuneet vastuullisiin toimintatapoihin. Yrityksen motto on: ”Pidämme kiinni siitä, mitä lupaamme”.

Kuukauden jäsenyrittäjä JL Maanrakennus urakoi kotikentällään Keski-Suomessa

INFRAn jäsenyrittäjän JL Maanrakennus Oy:n Jukka Liimatainen pitää haasteellisista työmaista, sillä niissä itää kehityksen siemen. Perheyrittäjän arkea tasapainottaa lähimmäisen auttaminen ja vanhat traktorit.

Tipetipetiptap! Katso, ketkä ovat paikalla joulun välipäivinä

Olemme limittäneet joulun ajan vapaamme siten, että jäsenyrittäjät saavat palvelua sitä tarvitessaan.

Ari Laivola: Kun maa katosi alta - kirja infrayrittäjän oikeustaistelusta

Hämeenlinnalainen infrayrittäjä Ari Laivola kävi vuosia oikeustaistelua vakavien ympäristörikossyytteiden keskellä. Tomi Lindblomin kirjoittama teos kertoo Laivolan ja hänen maarakennusalan yrityksensä oikeuskäsittelystä, joka johti lopulta yrityksen konkurssiin.

Itsenäisyyspäivänä myönnetyt kunniamerkit

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on myöntänyt ansioituneille Suomen kansalaisille ja INFRA ry:ssä vaikuttaneille henkilöille kunniamerkkejä.

INFRA23: Saimaalla nautittiin hyvästä seurasta, rauhasta ja rakkaudesta sekä tietenkin Kaija Koosta

Kuvat sen kertovat – hauskaa oli! Tervetuloa ensi vuonna INFRA24-tapahtumaan ja 70-vuotisjuhlaan Tampereelle 1.–3. marraskuuta. Tiedossa ovat entistä paremmat kekkerit. Lisätietoa tulossa kevään korvalla.

Kuukauden jäsenyrittäjä: Katupoikien laulun solistina Jorma Vuorinen

INFRA Uusimaan jäsenyrittäjän Kuljetus ja Maanrakennus Katupojat Oy:n omistaja, Jorma Vuorinen on yrittäjä luonnoltaan. Hän on nähnyt yrittäjän arjen montut ja kukkulat.

Hae PTL:n syksyn stipendiä

Nyt voit hakea Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumin (PTL), Suomen osaston tiealan stipendiä. Syksyn stipendi on tarkoitettu tie- ja liikennealan opiskelijoiden opintojen tukemiseen ja alalla jo toimivien nuorten kansainväliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen.

INFRA23-tapahtumassa valittiin uusia luottamushenkilöitä – hallituksen puheenjohtajaksi Peabin Juha Arvola

INFRAn edustajisto kokoontui 3.11. valitsemaan INFRAlle uusia luottamushenkilöitä. Viihtyisät puitteet kokoukselle loi kylpylähotelli Holidayclub Saimaa Lappeenrannassa, jonne INFRAn jäsenet kokoontuivat aiemmin liittopäivänä tunnettuun INFRA23-tapahtumaan.

Kuukauden jäsenyrittäjä: Monipuolista osaamista Länsi-Suomesta

INFRAn jäsen Tmi Kalle Sipilä on yksinyrittäjänä rakentanut monipuolisen palvelurepertuaarin sekä kesä- että talvikauden töihin. INFRA Länsi-Suomessa Kalle tunnetaan myös Tykkimies Sipilänä.

Satu Alajärvi on INFRA Länsi-Suomen uusi toiminnanjohtaja

Satu Alajärvi aloitti INFRAssa 1. syyskuuta. Kysyimme häneltä, mistä tulet ja kuinka nyt menee.

Mutsille tuplajättipotti!

INFRAn, LVI-TU:n ja Ammattiliitto Pron julkaisema Mutsi -muutosjohtamisen verkkokoulutus palkittiin arvostetussa The Digital Communication Awards 2023 -kilpailussa pääpalkinnolla vuoden innovaationa. Mutsi vei voiton myös yritysvastuusarjassa.

Kuukauden jäsenyrittäjä: Osaamista pinnan alla

INFRA Pohjanmaan jäsenyrittäjä, Wasa Dredging Oy Ltd, on kehittynyt parissa vuosikymmenessä pienestä paikallisesta yrityksestä kansainväliseksi toimijaksi.

Uusi julkaisu: Rakennusmestari Kalle Jokisalo – hollipojasta rakennusmestariksi.

Teos kertoo jämijärveläisen maarakennusalan vaikuttajan, Kalle Jokisalon (1906–1986) elämän tarinan. Kirjaan sisältöä tuovat monet aikalaistarinat ja muistelut ajalta, jolloin kasvavaa valtiota rakennettiin, ja tekniikka kehittyi hevosvetoisesta aikakaudesta valtaviin vaijerikaivinkoneisiin. Kirjan on kirjoittanut Pekka Jokisalo.

Hae PTL:n kevään stipendiä

Nyt voit hakea Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumin (PTL), Suomen osaston tiealan stipendiä. Stipendi on suuruudeltaan 6 000 euroa ja tarkoitettu tie- ja liikennealan opiskelijoiden opintojen tukemiseen ja alalla jo toimivien nuorten kansainväliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen.

Rakennuspooli selvittää työkoneiden sijaintia maalis-huhtikuussa – yritykseltäsi saatetaan pyytää tietoja

Rakennuspooli aluetoimikuntineen kokoaa tilannekuvaa työkoneresursseista maalis-huhtikuun aikana Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta saamansa tietopyynnön mukaisesti. Yritykseltäsi saatetaan pyytää tietoja maarakennuskaluston sijainnista kyseisenä ajankohtana.

INFRAn uusi brändi-ilme on täällä

INFRAn visuaalisen ilmeen vaiheittainen päivitys on hyvässä vauhdissa. Uusi brändi-ilme näkyy jo Infra.fi:ssä ja uutiskirjeissä, ja lähiviikkojen ja -kuukausien kuluessa myös muissa INFRAn tuotteissa ja palveluissa.

INFRA22-tapahtuma sai Kuopion tanssimaan ja soimaan

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Tervetuloa ensi vuonna iloiseen INFRA23-tapahtumaan 3.–5.11.2023 Kaakkois-Suomeen.

Hae PTL:n syksyn stipendiä

Nyt voit hakea Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumin (PTL), Suomen osaston tiealan stipendiä. Syksyn stipendi on tarkoitettu tie- ja liikennealan opiskelijoiden opintojen tukemiseen ja alalla jo toimivien nuorten kansainväliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen.

INFRAn ja RT:n ajama työkoneyritysten määräaikainen polttoöljytuki, "löpötuki", toteutuu

INFRAn ja RTn sitkeä edunvalvontatyö palkittiin: polttoainetuen hakeminen on 1.11. alkaen mahdollista myös konealan yrityksille. Hae tukea 30.11. mennessä!

Ensi viikolla siivotaan - Osallistu SiistiRaksa-tapahtumiin!

SiistiRaksa-viikolla siivotaan rakennustyömaita ja niiden ympäristöä sekä etsitään rakentajien keinoja vähentää merten muoviroskaa. Katso alta viikon tapahtumat, lähde mukaan tai ideoi omasi!

Ilmoita INFRAn taskukalenterissa 2023

Infralaisten taskukalenteri runsaine tietosivuineen on haluttu ja käytetty jäsentuote. Se kulkee jäsenen matkassa koko vuoden 2023. Osta ilmoitustila kalenteriin nyt edulliseen kesähintaan!