Uusi julkaisu: Rakennusmestari Kalle Jokisalo – hollipojasta rakennusmestariksi.

Jokisalo syntyi jämijärveläiselle maatilalle, jossa oli myös kestikievari. Lapsuutensa hän vietti kotitilansa töissä tehden muun muassa kievarin kyyditystöitä, eli toimi ”hollipoikana”.

Varusmiespalveluksen hän suoritti silloisessa hyökkäysvaunukomppaniassa vuosina 1926-27, jolloin panssarivaunut olivat Suomen puolustusvoimen uusin ja teknisin aselaji.

Ammatilliset opinnot alkoivat Osaran maamiesoppilaitoksessa ja jatkuivat Tampereen Teknillisessä koulussa, josta Kalle Jokisalo valmistui rakennusmestariksi kulkulaitososastolta vuonna 1936.

Työura alkoi Turun tie- ja vesirakennuspiirin palveluksessa heti koulusta valmistumisen jälkeen. Hän työskenteli piirin apulaisrakennusmestarina ja vastaavana rakennusmestarina monilla tie- ja siltarakennustyömailla.

Sota-aikana Jokisalo palveli sekä talvi- että jatkosodissa tienrakennuskomppanioissa joukkueenjohtajana. Vuoden 1942 Porin lentokentän rakennustyömaalla, jota hän oli rakentamassa myös ennen sotien alkua.

Vuonna 1948 Jokisalo aloitti oman maarakennusurakointitoimintansa. Toiminnan ollessa laajimmillaan hänellä oli työntekijöitä noin 300  ja työmaita ympäri Suomen aina Lapin Porttipahtan tekoaltaalta Saimaan kanavalle ja Turun saaristoon.

Kirja kertoo Jokisalon uran säästyneiden henkilökohtaisten dokumenttien ja valokuvien avulla.

Kirjaan sisältöä tuovat monet aikalaistarinat ja muistelut ajalta, jolloin kasvavaa valtiota rakennettiin, ja tekniikka kehittyi hevosvetoisesta aikakaudesta valtaviin vaijerikaivinkoneisiin.

Teosta voi tilata  tilata kirjoittajalta sähköpostiosoitteesta pkjjokisalo@gmail.com  hintaan 25 euroa/kpl + postituskulut.