Mutsille tuplajättipotti!
Nimi Mutsi tulee sanoista ”muutoksen tuki sinulle”.

Työkalu julkaistiin tämän vuoden tammikuussa. Koulutus tukee muutosten läpivientiä työpaikoilla ja on suunnattu erityisesti yritysten johdolle ja esihenkilöille. Mutsi-ohjelman on suorittanut verkossa jo yli 8 000 henkilöä.

Apuvälineitä tuleviin hankkeisiin

Hyvin johdetussa muutosprosessissa kukaan ei uuvu tai tipu kelkasta. Se lisää työntekijöiden hyvinvointia ja hillitsee organisaation stressitason nousua, joka voi johtaa huonoon käytökseen ja jopa kiusaamiseen. Hyvä johtaminen loiventaa myös muutoksesta aiheutuvaa tuotannon tehokkuuden hetkellistä pudotusta.

"Huonosti johdettu muutosprojekti voi venyä vuosikausiin ja viedä paljon rahaa. Pahimmillaan aika ehtii ajaa muutoksen ohi. Sellaiseen tehottomuuteen ei pitäisi olla varaa kellään", Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen  sanoo.

Mutsi sisältää muun muassa mallipohjia, laajan muutosviestinnän käsikirjan ja muita työvälineitä, jotka voi tulostaa tai tallentaa omalle työpöydälle.

Työnantajien kanssa yhteistyössä

Pyykösen mukaan työnantajaliittojen ja ammattiliiton yhteistyö tuo työkalulle uskottavuutta.

"Julkisuudessa näkyy paljon sitä, että työnantajat ja työntekijäliitot riitelevät keskenään ja se konkretisoituu lakkoiluna. Haluan korostaa, että teemme myös valtavan paljon arvokasta ja hyvää työelämän kehittämistä yhdessä työnantajien kanssa", Pyykönen sanoo.

INFRAsta projektissa mukana oleva lakiasiainpäällikkö Pia Kilpeläinen kertoo Mutsin istuvan hyvin työnantajaliiton vastuullinen yritys -teemaan, jossa kannetaan huolta ihmisten hyvinvoinnista.

"Se, että tessien neuvottelemisen lisäksi tehdään tällaisia yhteistyöprojekteja hyvässä yhteishengessä, on äärimmäisen tärkeää työtä, josta hyötyvät niin yritykset kuin työntekijät", Kilpeläinen sanoo.

 


Lisätietoja

Pia Kilpeläinen

Lakiasiainpäällikkö