Uusi työkalu muutosprosessien kanssa painiville esihenkilöille
Mutsi auttaa!

Ammattiliitto Pron uusi muutosjohtamisen työkalu julkaistaan 30.1 kello 9.00,  ja se kulkee nimellä Mutsi -muutoksenhallinnan verkkokoulutus. Koulutus tukee muutosten läpivientiä työpaikoilla. Se on suunnattu erityisesti yritysten johdolle ja esihenkilöille.

Apuvälineitä tuleviin hankkeisiin

Hyvin johdetussa muutosprosessissa kukaan ei uuvu tai tipu kelkasta. Se lisää työntekijöiden hyvinvointia ja hillitsee organisaation stressitason nousua, joka voi johtaa huonoon käytökseen ja jopa kiusaamiseen. Hyvä johtaminen loiventaa myös muutoksesta aiheutuvaa tuotannon tehokkuuden hetkellistä pudotusta.

"Huonosti johdettu muutosprojekti voi venyä vuosikausiin ja viedä paljon rahaa. Pahimmillaan aika ehtii ajaa muutoksen ohi. Sellaiseen tehottomuuteen ei pitäisi olla varaa kellään", Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen  sanoo.

Mutsi sisältää muun muassa mallipohjia, laajan muutosviestinnän käsikirjan ja muita työvälineitä, jotka voi tulostaa tai tallentaa omalle työpöydälle.

Työnantajien kanssa yhteistyössä

Mutsin kehittämiseen ovat osallistuneet Pron lisäksi toimiala- ja työnantajajärjestöt INFRA ry ja LVI-Tekniset Urakoitsijat ry.

Pyykösen mukaan työnantajaliiton ja ammattiliiton yhteistyö tuo työkalulle uskottavuutta.

"Julkisuudessa näkyy paljon sitä, että työnantajat ja työntekijäliitot riitelevät keskenään ja se konkretisoituu lakkoiluna. Haluan korostaa, että teemme myös valtavan paljon arvokasta ja hyvää työelämän kehittämistä yhdessä työnantajien kanssa", Pyykönen sanoo.

Kaikki hyötyvät

INFRAsta projektissa mukana oleva lakiasiainpäällikkö Pia Kilpeläinen kertoo Mutsin istuvan hyvin työnantajaliiton vastuullinen yritys -teemaan, jossa kannetaan huolta ihmisten hyvinvoinnista.

"Se, että tessien neuvottelemisen lisäksi tehdään tällaisia yhteistyöprojekteja hyvässä yhteishengessä, on äärimmäisen tärkeää työtä, josta hyötyvät niin yritykset kuin työntekijät", Kilpeläinen sanoo.

Jo kuutisenkymmentä yritystä oli tammikuussa liittynyt Mutsin postituslistalle ennakkoon, Pyykönen kertoo.

"Jatkossa Mutsi on kuitenkin kaikille avoin, ja vieläpä aivan ilmainen koulutus ihan jokaiselle."

Mutsi -muutosjohtamisen koulutus julkistetaan osoitteessa www.proliitto.fi/mutsi maanantaina 30.1.


Lisätietoja

Pia Kilpeläinen

Lakiasiainpäällikkö